Aprill Aprill - svensk retro stil

Kærlighed og Keramik på Restaurant Kadeau

 photo IMG_9699_zps2808257d.jpg

Lige et sidste blogindlæg om vores uge på Bornholm. Denne gang om ugens gastronomiske højdepunkt, som uden tvivl var frokost på restaurant Kadeau.

Kadeau Bornholm ligger syd for Aakirkeby, helt nede ved kysten vest for Dueodde – og sikke et sted. Det var så smukt og skønt, indbegrebet af dansk sommer. Restauranten er i gennemført sommerhusstil, med sort træbeklædning, hvide sprossede vinduer og rå træbeklædning indvendigt. Møblerne er hvide træmøbler og servietterne er i hør.

 photo KadeauFrokost_zpsb229f441.jpg

Men et er indretningen – noget helt andet er maden. Hold da op hvor var det lækkert – der var 6 retter at vælge imellem til 150 kr. hver – 1 ret = den lille sult, 2 retter = moderat sult, 3 retter = ingen aftensmad. Vi bestilte 2 retter. Jan fik stegt sild og kartofler, en ægte bornholmer ret, og var meget begejstret. Jeg fik saltet pighvar med mormordressing og kål. Min ret var ikke så stor, så min gravide mave var lidt bekymret for om der var nok – men heldigvis får man det lækreste brød, serveret med smør der er rørt med kærnemælksskum – Mmm… Efterfølgende fik vi den bedste og smukkeste dessert jeg nogensinde har fået. Jeg bliver helt ked af det ved tanken om at jeg ikke lige kommer til at smage den igen. Desserten bestod af hindbær, valle, hybenrosenblade og brunet hyldeblomst smør. Smøret blev hældt hen over desserten ved bordet, og desserten fik en helt fantastiske coral farve, da smøret blev blandet med de pink hindbær og hybenrosebladene.

Hele frokosten var 2 timers ren lykke – og øjeblikket er gemt godt inde i sjælen. Solen skinnede, jeg sad med min tykke mave, min dejlige kæreste og spiste lækker mad med smuk udsigt.

 photo IMG_9829_zps8f78d052.jpg

Jeg blev også helt forelsket i servicen på Restaurant Kadeau – som selvfølgelig også er fra Bornholm. Stentøjet bliver lavet af keramiker Torben Lov, som har Lov i Listed sammen med sin kone Susanne Lov. Vi kørte forbi deres lille butik på vej hjem, den ligger lige nord for Svaneke i den lille by Listed. Jeg er lidt ærgelig over jeg ikke fik taget billeder af butikken, men på den anden side, så var der ikke så meget at tage billeder af, for butikken var nærmest tom. Vi var ikke de eneste der kom direkte fra Kadeau og forbi Lov, så de kunne slet ikke følge med. Det er stadig kun Torben Lov der sidder og laver det hele og Susanne der passer butikken. Derudover har restauranten i København  og deres “lillesøster” Pony også det service, så også der er der kommet en stor efterspørgsel.

Jeg spurgte selvfølgelig efter en webshop, da jeg sagtens kunne have købt mere end de to ting. En decideret webshop har de ikke, men der kommer snart billeder op på deres hjemmeside, og så kan man maile eller ringe til dem og bestille. Jeg spurgte lidt til hvordan de sendte det, og om de havde problemer med at det gik i stykker – og det har de ikke for de kører selv det hele rundt, og hvis de lige kender nogen der skal til “fastlandet”, så tager de det med “vi hjælper jo hinanden herover” – sagde hun, som kun en ægte øboer kan sige det. Så hvis I også skulle være blevet fristet af det virkelig lækre og meget autentiske keramik fra Lov i Listed, så tjek deres hjemmeside, hvor der inden længe gerne skulle komme produktbilleder.

Kadeau på Bornholm er helt sikkert et besøg værd hvis du skulle være på de kanter – tror de er lukket ned for i år, men er sikker på de er finde samme sted næste år. Indtil da er der jo også Kadeau København som har en michelin stjerne og Pony.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aprill Aprill - svensk retro stil