Kobber Tøjstativ

Mormors Babysengetøj

 photo Babysengetoslashj_zps52898b14.jpg

Så blev sengetøjet syet – og jeg synes det er blevet virkelig fint. Jeg er meget glad for, at jeg har en mor der kunne udføre mit syprojekt, når jeg nu ikke kunne finde noget babysengetøj der var det helt rigtige. Da jeg skulle tage billeder af sengetøjet i vuggen, begyndte jeg virkelig at glæde mig – der manglede ligesom bare én nede i den vugge – SUK – 6 uger endnu.

Sengetøjet er lavet med liberty stof på den ene side og ensfarvet bomuldsstof på den anden siden. I kanterne er der syet neon tittekanter. Du kan læse mere om stof og tittekanter her, samt hvor det er købt.

Vi brugte denne guide til at sy tittekanterne.

Dog lavede vi en anden lukning på sengetøjet. Tittekanten blev syet hele vejen rundt, men i bunden kun delvis ind, og så kun på den ene side ved åbningen. Inde i dynen lavede vi en “kuvertlukning”, ligesom man kender det fra pudebetræk. Det vil sige at det ensfarvede stof er bukket om, så der kom en ekstra lomme inde i betrækket, som enden af dynen skal ned i. Det betyder at dynen ikke ryger ud og ikke ses ved åbningen. Derudover slipper man også for bånd, som små fusser kan vikles ind i og små knapper som kan ryge af og ende i munden.

Et andet tip er at købe sytråden i en kontrastfarve – tråden kan kun ses ved åbningen, så vælg en farve der passer til sengetøjet, men som samtidig tydelig kan ses på libertystoffet og neon kanterne, det gør det nemlig meget nemmere at se når der syes.

Et sidste råd er omkring neonkanterne, som er lidt elastiske og så det meget fine og glatte libertystof. Det kan nemt komme til at rynke fordi man strækker i kanterne. Min mor fandt ud af at det var nemmere ikke at sætte nåle i, men bare sy, så man kan tilpasse undervejs – og så skal man passe på med at strække i kanterne.

Håber det er til at forstå – ellers spørg løs 🙂

 photo Babysengetoslashjnaeligr_zpsa5338a5c.jpg

2

 • Hvor er det fint, og lækre farvekombinationer:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Maia

   Hej Signe…
   Tak – jeg er også helt vild med det – og glæder mig nu (om muligt) endnu mere til at hun melder sin ankomst…
   Var lige inde og tjekke din blog – sikke meget lækkert børnetøj… (Av av konto

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kobber Tøjstativ