Grøn Carbonara

Barselsprojekt – Hæklet Babytæppe

Da jeg kender mit tålmodighedsniveau – hvilket ikke er højt – tænkte jeg, at jeg hellere måtte finde et projekt jeg kunne hygge mig med den sidste tid, inden jeg ville ønske at jeg havde tid til at kede mig.
Sidste år begyndte jeg at strikke, men jeg blev aldrig helt venner med det, og det endte med et pandebånd og halsterklæde på pind 15 – det var det tålmodigheden rakte til. Så jeg tænkte at hækling måske var mere mig.
Jeg fandt forskellige opskrifter på nettet og begyndte at se you tube videor. Det startede med noget der hedder Puff-stiches, men det endte med at ligne en række forskellige knuder efter hinanden, så det droppede jeg igen. Så prøvede jeg med bølger – og det gik noget bedre, så nu er jeg igang med et hæklet babytæppe i bølger.

 photo IMG_1316_zpsec3dd755.jpg

Jeg startede med at se videoer på you tube – og synes den her forklarer det meget godt. Derefter fandt jeg denne opskrift på bloggen Dejligheder, tjek nede i hendes kommentarer der kommer hun med en ret god forklaring, synes jeg.

Det er lidt en udfordring først at have lært de engelske “hækle-ord” og så skal finde ud af hvad de hedder på dansk – men kan fortælle at “double-crochet” og “stangmaske” er det samme.
I starten sad jeg meget koncentreret og talte derud af, Jan måtte ikke engang se fjernsyn med lyd og han var meget træt af at høre mig tælle til 4 – men det går meget bedre nu, og jeg kan nu HØRE fjernsyn samtidig med at jeg hækler. Det krævede dog en del øvelse, et par samtaler med søde Susan som er håndarbejdslærer, et par timer på strikke cafe (fantastisk koncept, som du kan læse mere om her) og en halv garnnøgle, fordi jeg nægtede at lave en prøve, inden det lykkedes.
Jeg synes efterhånden det er blevet det hyggeprojekt jeg håbede på, og jeg tror rent faktisk på at jeg når at færdiggøre det inden jeg føder. Jeg er ca. 15 min om at hækle en række, så der er ca. 11 timers hækling tilbage og en uge til termin.

Jeg kan også anbefale garnstudio.com, som har en del instruktionsvideoer, også for folk der starter helt fra bunden. Jeg ved endnu ikke hvordan man afslutter, så det satser jeg også på der findes en video med.

For at få et Babytæppe på ca. 75 cm x 100 cm har jeg slået 112 luftmasker op – plus de 3 til at vende med. Herefter regner jeg med at skulle lave 76 rækker. Jeg hækler 4 rækker til hver stribe, inden jeg skifter farve. Det hele foregår på pind 5.

Garnet er det der hedder Easy Care Big fra Mayflower, som er en uldgarn der skulle kunne tåle at blive vasket på 40 gr. og tørretumbles. Det kan bla. købes hos Yarnfreak.dk.

Jeg ender med at bruge:
6 nøgler i råhvid
3 nøgler i neon pink
3 nøgler i solgul

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn Carbonara