Den første gang...

Shopping på Bornholm

ShoppingBornholm

 Jeg tror aldrig, at jeg har shoppet så meget på en ferie, som jeg har sidste uge på Bornholm. Det er helt åndsvagt, men øen boomer af lækkerier. Især af lækre hjemmelavede og økologiske ting.

De har 2 karamellerier, et mosteri, ølandshvede, honninghuse, hjemmelavet is allevegne og små butikker med keramik og hjemmestrik, alt sammen meget autentisk og med mulighed for at få en snak med personerne bag.

Smagen af bornholm

 Jeg har faktisk aldrig prøvet at bage med Ølandshvede før – men der har været en masse hype omkring det, så nu skal det være. Egentlig ville jeg have taget en 5 kgs pose med hjem, men det kunne kun holde sig til december, og er ikke sikker på jeg når at bage så meget inden da. Det blev derfor til en 2 kgs pose hvedemel og 1 kg fuldkorns hvedemel. Jeg tror jeg vil bage nogen boller som det første, som skal spises sammen med det honning, jeg også købte. Her købte jeg 3 slags, en cremet blomsterhonning, en helt frisk og nyslynget honning og en honning med propolis, som er det bierne producerer for at tætne boet – det skulle også virke bakterie dræbende og godt når man er forkølet.

Jan købte nogen Svaneke Pilsner med hjem og jeg nogen safte fra Bornholms Mosteri, som også har et samarbejde med restaurant Kadeau, hvor de laver specielle moste til dem.

Karamelkompagniet

Et sted der blev meget farligt for mig og min økonomi var Karamel Kompagniet i Gudhjem. De laver karameller og bolcher – og nøj de smager godt. Jeg endte med at købe en dåse med fløde, choko og lakridskarameller og poser med choko-mint, hyldeblomst- og flødesaltkarameller. Det blev også til 2 poser bolcher – rabarber og brusende frugt bolcher. Derudover købte jeg også t0 slentrebarer som de kalder dem – karamelslikkepinde, lige til at have med på turen…

PudeBolivia

Af ting der ikke kan spises, fik jeg også købt lidt. Blandt andet den her pude og nogle lækre hjemmestrikkede uldstrømper – både til mig og til den lille.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den første gang...